Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bin Hammams överklagan ska höras av Fifa: "Vill nå skiljedomstolen"

Mohamed Bin Hammam stängdes av på livstid. Nu överklagar han till Fifa.
- För att kunna nå idrottens skiljedomstol, säger Bin Hammam.

Fifa har stängt av den förre fotbollspampen och presidentkandidaten Mohamed Bin Hammam på livstid. Qatariern fälldes för mutbrott av Fifas etiska kommitté sedan han anklagats för att ha gett Fifa-delegater pengar för att rösta på honom i organisationens presidentval.

Bin Hammam har dock överklagat till Fifa, och på torsdagen meddelade organisationen att man kommer att höra qatariern nästa vecka.

Det är dock inte resning Bin Hammam hoppas på. Om Fifa hör ärendet får han chansen att överklaga till CAS, idrottens skiljedomstol.

- Jag hoppas inte på att rättvisan segrar, utan jag har överklagat för att kunna nå idrottens skiljedomstol, skriver Bin Hammam på sin hemsida.

- Det är ju så att panelen i Fifas kommitté för överklaganden väljs av min motståndare. Och nu, precis som i förra fallet, är domaren min motståndare. Därför har jag inget större hopp på en rättvis dom.

Det är inte ens säkert att Bin Hammam dyker upp när hans fall omprövas. Han kallade den etiska kommittén för "kängurudomstol" och struntade i att närvara när han blev dömd.

Publicerad 2011-09-08 kl 11:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons