Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

”Bjärred” om Peps flytt - jämför med Barca: Röd tråd i båda klubbarna

Foto: Scanpix

Patrik Andersson

Patrik ”Bjärred” Andersson ser positivt på Pep Guardiolas val att träna Bayern.

- Han har spelare som kan bryta mönstret där också, säger han till fotbollskanalen.se.

Svenska landslagets gamle försvarsklippa Patrik ”Bjärred” Andersson spelade i Bayern München mellan 1999 och 2001 då Bayern senast vann Champions League, och drog därefter vidare till Barcelona – och har en inblick i de båda klubbarna.

På onsdagen presenterades före detta Barcatränaren Pep Guardiola som ny Bayern-tränare till nästa säsong. En bra värvning, tror Andersson.

- De har ju letat en ersättare, det har ju varit sagt att Jupp (Heynckes) skulle kliva av till sommaren – och det här ska bli spännande, säger han.

 – Jag tycker det är kul att man går ut med det så tidigt, så att man får lugn och ro. Det blir ett lugn i truppen och man kan förbereda in och ut när det gäller transfers på ett helt annat sätt.

Hur tror du att Bayern resonerade när de bestämde sig för att satsa på Guardiola?

 - De har gjort sin hemläxa, det tror jag. Men man följer ju trender, vilken fotboll spelas nu, vilken fotboll är framgångsrik? Vilka tränare står för den filosofin? Just nu är det spansk landslagsfotboll och Barcelona som dominerar rent spelmässigt.

- Sen är det kul att de satsar på en tränare som står för positiv  fotboll. Sen har Bayern som klubb kommit tillbaka. Man satsar ungt, man värvar rätt spelare och har ett bra block från landslaget i klubben.

Hur tror du Bayern ”sålde in” sig själva till Guardiola, han lär ju inte ha saknat anbud?

-Nej, sannolikt inte. Som klubb står Bayern för en kontinuitet i ledningen med Hoeness som har spelat och varit manager i Bayern - och som nu är president. Och gamle spelaren Karl Heinz Rummenige är VD.

Tror du att Guardiola lite kände igen sig från Barcelona, vad gäller kontinuitet med rekryteringar från egna leden, även om klubbarna såklart har sina skillnader också?

- Ja, precis, det finns en röd tråd i båda klubbarna. Och att de gärna satsar på unga spelare.

Hur ser du på den kritik som finns mot Guardiola där det pekas på att hann vann alla titlar med et fantastisk Barcelona som vem som helst skulle ha vunnit med? ”Nu har han ingen Messi”-kommentarer har redan dykt upp.

- äh, tittar man på Bayerns trupp så finns det bra spelare där också som kan bryta mönstret. Ribery, Robben, Kroos, Schweinsteiger. Spelare som kan avgöra på egen hand.

Vad kommer att vara prio ett för Guardiola när han tar över?

- Champions League är ju det stora målet, men, det är i ligan som man säkerställer ekonomin och som skapar förutsättningar för nästa års Champions League – sen är det så att man tappat två raka ligatitlar till Dortmund, man vill återställa ordningen på hemmaplan, även om man lär vinna redan i år igen med tanke på det försprång som man har.

Publicerad 2013-01-16 kl 20:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons