Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bjärsmyr om att starta igen: ”Borde gjort ännu fler mål”

Panathinaikos Mattias Bjärsmyr var åter med från start och spelade 90 minuter i Europa League under onsdagskvällen.
– Skönt att få spela igen, men det var inte så mycket att göra i försvaret, säger han.

Mattias Bjärsmyr fick chansen i Panathinaikos mittförsvar när de mötte Dynamo Bukarest i Europa League – och tog den. Grekerna vann med 3-0 och svensken lyckades hålla de anstormade rumänerna borta från straffområdet.
– Jag känner mig oerhört nöjd med matchen och det är skönt att ha tränarens förtroende och att få spela hela matchen, säger Mattias Bjärsmyr till fotbollskanalen.se.
– Dessutom kändes det som om vi kunde göra ännu fler mål redan i den första halvleken och definitivt stänga matchen.

Panathinaikos som nyligen bytte tränare är nu vidare till den nästa omgången i Europa League som lottas på fredag. Lagets förre tränare Henk Ten Cate sparkades i förra veckan eftersom hans ständiga varierande av spelformationer och laguppställningar var frustrerande för klubbledningen och lagets supportrar. Mattias Bjärsmyr håller med om att laget var förvirrade, men att spelet fungerande bra ändå
– Jag fick ju spela enormt mycket direkt när jag kom i somras och det var enormt kul att få förtroende direkt, säger han.
– Men sedan när landslagsuppehållet kom och vi mötte Italien sa tränaren att jag skulle få ledigt. Jag hade ju spelat U21-EM och i allsvenskan innan jag kom till Grekland, utan att få vila. Efter det fick jag nöta bänken i en månad.

Vad var hans förklaring till att du inte längre fick förtroende?

– Han sa ingenting. Men jag var ändå nöjd över att få chansen så mycket i början av säsongen, det hade jag kanske inte riktigt förväntat mig. Tränaren kände kanske att jag behövde vila mer.

Den nya tränaren Nikos Nioplias gav svensken förtroendet direkt och Bjärsmyr ser nu fram emot lottningen i Europa League. Samtidigt tror han att laget kan gå långt, men det beror lite på lottningen.
– Jag vet inte riktigt vilka det är vi kan möta, men det här laget kan gå långt och då vill jag såklart inte att vi möter de allra bästa direkt och åker ur. Hade jag spelat i IFK Göteborg hade jag inte tackat nej till en grupp med Barcelona, Liverpool och Real Madrid bara för att möta dem. Men nu vill jag som sagt gå långt.

Slutspelet till Europa League lottas på fredag klockan 13.00.

Publicerad 2009-12-17 kl 17:04
Annons
Annons
Annons