POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Blatter anklagar USA och England: "Om de fått VM hade läget varit annorlunda"

Sepp Blatter insinuerar att USA och England bär ansvar för Fifa-skandalen. Enligt honom blev länderna sura när de röstades bort som VM-arrangörer.
- Om de fått turneringarna hade det låtit annorlunda nu, säger han.

Det var vid ett tal på Fifas årliga kongress under fredagen som den schweiziske 79-åringen lade fram sina resonemang om jättehärvan som just nu skakar det internationella fotbollförbundet. Sepp Blatter hävdar att England, som ville hålla i VM 2018 men fick se sig snuvat av Ryssland, och USA som försökte få mästerskapet fyra år senare, då Fifa valde Qatar istället, agerat i affekt.

Medierna i de båda nationerna skulle inte ha granskat och kritiserat Fifa så hårdnackat, hävdar han, ifall amerikanerna och britterna fått sin vilja fram vid exekutivkommitténs VM-omröstning i Zürich för snart fem år sedan.

- Om två andra länder dragits fram ur kuverten vid det tillfället hade vi inte haft problemen vi ser idag. Men vi kan inte resa bakåt i tiden och göra saker annorlunda. Vi vet inte hur läget hade sett ut, sade Blatter vid kongressen.

Blatter vädjade också om enighet och stöd från de samlade delegaterna inför eftermiddagens val, där han själv är favorit att vinna och därmed sitta kvar i ytterligare en fyraårig mandatperiod.

- Med tanke på de speciella omständigheterna som råder och stormen som blossat upp vill jag uttrycka mig lite annorlunda än vanligt. Vi genomgår svåra tider, men jag vill att vi försöker lyfta oss ur dessa dystra sinnesstämningar. Vi kan inte acceptera att Fifa dras genom smutsen, utan vi måste minnas att de brott som begåtts har utförts av individer och inte av organisationen som sådan, sade Blatter.

- Dessa individer har tappat fotfästet i en sport där alla måste sträva mot samma mål. Jag är villig att hålla med om att Fifa har ett ansvar, men det ska delas med vår exekutivkommitté. Nu står vi vid en vändpunkt och måste hålla ihop för att gå framåt. Det som har hänt har hänt och det kan inte vara vårt uppdrag att övervaka varje individ hela tiden.

Talet togs emot med applåder från många Fifa-delegater, men bland journalisterna som bevakade tillställningen möttes det av hånfulla kommentarer och kritik i sociala medier.

Publicerad 2015-05-29 kl 12:31
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto