Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Blatter ber om ursäkt: Avgår inte

Sepp Blatter ber nu om ursäkt för sina väldigt kritiserade uttalanden om rasism inom fotbollen. Men han kommer inte att avgå, vilket många krävt.

Igår sa Sepp Blatter dels att rasistiska kommentarer på planen ska lösas med att skaka hand och dels att det inte fanns någon rasism inom fotbollen.
Nu ber han om ursäkt.

Rio Ferdinand var en av de kraftigaste rösterna i kritikerstormen. Via sitt Twitterkonto blandade han stenhård kritik och sarkastiska kommentarer om Fifa-bossen. Englands idrottsminister krävde hans avgång och flera, flera andra har totalsågat Blatter.

Blatter hade flera chanser att ta tillbaka sina ord under gårdagen men istället förklarade han i flera intervjuer att han konsekvent var emot rasism, men stod fortfarande för sina kommentarer.

I dag har han ändrat sig. Enligt AP ber han om ursäkt men meddelar samtidigt att han inte planerar att avgå.

Till BBC säger Blatter att han är "djupt ångerfull" för sina "olyckliga ord".
- När du har gjort något som inte är korrekt kan man bara be om ursäkt till alla de som påverkats av mina ord, säger han.

Men avgå tänkter han inte göra.
- Jag kan inte avgå. Varför skulle jag göra det? Att lämna vore totalt orättvist och går inte hand i hand med min fighting spirit, min karaktär och min energi.

Publicerad 2011-11-18 kl 12:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons