POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Blatter blir omvald - ende motkandidaten drog sig ur

Sepp Blatter kommer att bli omvald som ordförande för Fifa på onsdag.

Ende motkandidaten Mohamed Bin Hammam har dragit sig ur, samtidigt som Blatter blivit rentvådd från mutanklagelserna.

Mohamed Bin Hammam, från Qatar, drog tillbaka sin kandidatur till ordförandeposten i Internationella fotbollsförbundet (Fifa) precis innan han skulle höras av Fifas etiska kommitté om mutanklagelser. I ett uttalande motiverar Bin Hammam att han drar sig ur valet med att han inte vill bidra till att Fifas namn dras i smutsen.

När Fifas etiska kommitté på söndagen förhörde de inblandade beslutade de att stänga av Mohamed Bin Hammam tillsammans med Fifas vice ordförande Jack Warner i väntan på vidare utredning.

- Vi har kommit fram till att de tillfälligt måste exkluderas från aktivt deltagande inom fotbollen för att säkerhetsställa att vår utredning inte äventyras, säger kommitténs biträdande ordförande Petrus Damaseb.

Bin Hammam och Warner anklagas för att ha erbjudit 250 000 på ett möte på Trinidad den 10—11 maj för att i gengäld få röster i ordförandevalet.

Däremot rentvåddes 75-årige Sepp Blatter från misstankarna om mutbrott. Fifa meddelade samtidigt att onsdagens val till ny ordförande kommer fortgå som planerat — och där är Blatter ende kandidaten.

Publicerad 2011-05-29 kl 20:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå