Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Blatter: "Brassarna kommer att klara det"

Är inte oroad över förseningar i Brasiliens förberedelser inför VM 2014.

Fifas president Sepp Blatter uttalade sig på lördagen om hans förtroende för Brasiliens arrangemang av VM 2014. Förberedelserna har till viss mån kantats av förseningar och allra senast en strejk vid ett arenabygge.

- Självklart har vi några små frågor att ta tag i, men så är det alltid två år före ett VM. Men vi hyser inga tvivel att brasilianarna kommer att klara av det i god tid, speciellt eftersom det är en stor fotbollsnation, sade Blatter enligt goal.com

Blatter, som befinner sig på plats i Colombia för att bevittna U20-VM-finalen uttalade sig även om Colombias möjligheter att vara värd för ”riktiga VM”.

- Colombia är redo att vara värd för VM. Men de får i så fall vänta till 2026. Vi har redan valt värdar för VM 2018 och 2022, uppmanade Fifa-presidenten.

Blatter har även tidigare sagt sig vara positiv till ett VM 2030 arrangerat av Uruguay och Argentina. Något som i så fall skulle vara ett VM på sydamerikansk mark bara fyra år efter ett eventuellt VM i Colombia. Detta skulle bryta traditionen att växla värdskapet mellan kontinenterna.

Colombia skulle egentligen varit värd för fotbolls-VM 1986. Men det flyttades till Mexiko på grund av ekonomiska problem i Colombia.

Publicerad 2011-08-21 kl 00:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons