Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Blatter till förhör i härvan - inte misstänkt för brott

Sepp Blatter kallas till förhör i den stora korruptionshärvan, skriver the Independent. Fifa-presidenten misstänks dock inte för något brott, utan anses kunna sitta på information som kan föra utredningen framåt.

The Independent skriver att Blatter ska höras av de förundersökningsledare som jobbar med att ta reda på hur röstningsproceduren gick till när Ryssland tilldelades VM 2018 och Qatar fick mästerskapet 2022. Det schweiziska överåklagarämbetet har tidigare meddelat att ungefär tio personer från Fifas högsta ledning, som var med vid valet, ska höras i upplysningssyfte. I den kretsen uppges Blatter ingå, även om de schweiziska myndigheterna inte gått ut med vilka man tänkt kalla.

Misstankarna – som alltså inte riktas direkt mot Blatter – gäller pengatvätt och andra ekonomiska oegentligheter, som kan ha legat till grund för valet att ge Qatar och Ryssland världsmästerskapen.

Själv vill Blatter inte kommentera någonting som rör hans egen person i förhållande till Fifa-härvan. Direkt efter att han blev omvald på presidentposten i fredags fick schweizaren frågan från en journalist om han var rädd att bli gripen de kommande veckorna.

- Gripen för vad? Nästa fråga, blev Blatters korta svar.

Publicerad 2015-05-31 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons