Bra besked från Zlatan i Inters vinst

Andra ligor och cuper

Efter gårdagens inhopp mot Sevilla sade Jose Mourinho att han hoppades att Zlatan Ibrahimovic kunde spela 45 minuter mot Ajax. Det blev mer än så. Zlatan spelade i 67 minuter visade att han är på väg tillbaka till gammal god form.

Det var Inter som började bäst. De första 15 minuterna var dominansen fullständig och laget kunde ha varit i ledning med tre mål om de haft marginalerna på sin sida. De fick dock nöja sig med 1-0.

När Ajax backlinje inte lyfte tillräckligt snabbt i femte minuten undvek Adriano offsiden, och kom fri med Stekelenburg i Ajaxmålet. Avslutet var säkert och 1-0 var ett faktum. Redan i andra minuten hade Inter haft ett bra läge att ta ledningen då Figo dribblade sig in i Ajax straffområde och sköt i burgaveln.

Ett par minuter efter Adrianos mål presenterade Zlatan sig ordentligt. Han sprang på en djupledspassning och lurade Ajaxförsvaret med att smyga upp bakom ryggen på mittförsvaret. Hans avslut var dock inte tillräckligt bra och Stekelenburg kunde rädda. Ytterligare ett par minuter senare slår Zlatan en hård, låg frispark som Stekelenburg får sträcka ut på ordentligt för att nå.

När matchen gick till halvtid hade Ajax spelat upp sig en aning och hade vid ett par tillfällen hotat Inter. Mitchell Donald låg bakom mycket av holländarnas chanser.

I 57:e minuten hade Zlatan ytterligare en bra chans när han spelas fram perfekt av Maicon. Skottet tog dock i stolpen och gick ut.

När 67 minuter var spelade hade Zlatan gjort sitt och lämnade planen varpå han applåderades av sin före detta hemmapublik.

Ajax hade inte så många riktigt heta chanser men under slutminuterna hettade det till. Först avlossade Sulejmani ett tungt skott som Toldo lyckas parera. Strax därefter höll ett missförstånd mellan Burdisso och Toldo på att sluta i ett dråpligt mål. Ett löst inlägg seglar mot Burdisso som i sista sekunden väljer att låta den gå för att Toldo ska ta bollen. Målvakten som trott att Burdisso skulle ta hand om den tvingas göra en räddning och lyckas precis tippa bollen utanför med fingertopparna.

Ajax-Inter 0-1 5', 0-1 Adriano

Publicerad 2008-08-09 kl 23:25