Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Branns nya styrelse: "Ingen är fredad, inte Norling heller"

Foto: Scanpix

Rikard Norling har uppförsbacke i Norge. Branns nya styrelse kräver snabba resultat, annars kan svensken få gå.
- Vi är bekymrade över vårt nuvarande läge, säger ordföranden Eivind Lunde till VG.

Efter nedflyttningen från elitserien var ambitionen att SK Brann skulle studsa tillbaka genast och förvandla tillvaron i andradivisionen till ett enda långt segertåg. Så har det inte blivit. Under de tre senaste matcherna står klubben utan seger och missnöjet växer kring Rikard Norling. På måndagen höll Brann ett styrelsemöte där svenskens anställning utvärderades och frågan om ett eventuellt entledigande luftades.

Men beskedet blev positivt för den förre AIK-, MFF- och Asssyriskaledaren. Han har även fortsättningsvis klubbens förtroende, men den nyvalde ordföranden Eivind Lunde understryker att det handlar om att leverera.

- Vi är bekymrade. Och när vi är bekymrade kan ingen känna sig fredad i vår analys av läget. Det inkluderar tränaren, säger Lunde till VG.

- Vi håller alla möjligheter öppna, också den att Norling kan mista vår tillit. Vi vill vända på alla stenar i klubben och det innefattar tränarens roll, fortsätter han.

Har Norling förlorat tilliten redan nu?
- Vi har diskuterat den sportsliga staben och har en plan som vi kör efter, där vi hoppas att han ska medverka.

Enligt Bergensavisen har Norling en lön på tre miljoner norska kronor per år, vilket skulle göra det svårt att avskeda honom med tanke på den extra kostnad ett sådant beslut skulle medföra fram till dess att kontraktstiden löpt ut efter nästa säsong.

Eivind Lunde hävdar att han inte tänker i de banorna, men att även Rikard Norling har ett ansvar att försöka vända lagets sportsliga trend framöver.

- Vi vill klara uppflyttning direkt och vi hoppas att de åtgärder vi genomför ska bidra till det, säger han till VG.

Publicerad 2015-05-19 kl 07:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons