Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Brasilianske stjärnan bestört - skriver öppet brev efter kravallerna

Foto: AP

Dani Alves

Upplopp och råa våldsscener. Den brasilianska fotbollen är i chock efter kravallerna på söndagskvällen. Nu skriver Barcelonastjärnan Dani Alves ett öppet brev där han manar till lugn inför VM.

Nästa sommar arrangeras världsmästerskapet i Brasilien, men landet är skakat efter de obehagliga läktarkravaller som utspelades sig i samband med att Atlético Paranaense skickade ned Vasco da Gama till serie B på söndagen. Redan efter fem minuter bröts matchen på grund av handgripligheter. Då hade just Paranaense gjort 1-0. 

Det var otäcka bilder som kablades ut i media där bland annat militärpolisen tvingades landa med en helikopter på planen för att lugna ned situationen. När lugnet återvunnits stod det klart att fyra personer fått föras till sjukhus, varav tre med allvarliga skador.

Nu reagerar många med bestörtning på det inträffade, och Barcelonas brasilianske ytterback Dani Alves har skrivit ett öppet brev där han vädjar till alla sina landsmän att inte använda idrotten för våldsyttringar i framtiden.

”Fotboll är ett spel som ska avnjutas för underhållningens skull, för glädjen på läktaren och samhörigheten med ett lag. Hur länge ska vi låta dessa vandaler sola sig i sportens glans, och släcka den låga vi älskar?

Hur länge ska människorna som bestämmer tillåta ligisternas våld att överskugga det vackra i fotbollen? Ta hand om alla som älskar spelet och stäng av dem som förstör. Vi ska visa världen det bästa VM-slutspel som någonsin skådats. Vi är mer än de här vandalerna, de representerar inte oss”, skriver Dani Alves på instagram.

Publicerad 2013-12-09 kl 23:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons