Brasilien showade - klart för OS-final

Andra ligor och cuper

Brasilien har fortsatt att infria favoritskapet i herrarnas fotbollsturnering.

3—0 mot Sydkorea gör att man på lördag spelar OS-final mot Mexiko på Wembley.

Om det gick knackigt mot Honduras var tisdagens semifinal mot Sydkorea desto enklare. Två mål av 23-årige anfallaren Leandro, till vardags i brasilianska Internacional och ytterligare ett av Romulo gjorde att laget nu är ytterst nära sitt mål — att för första gången vinna OS-guld.

En av fotbollens allra största giganter har nämligen vunnit VM vid fem tillfällen men aldrig lyckats fullt ut i OS-sammanhang. För fyra år sedan blev det brons men inför spelen på hemmaplan 2016 i Rio de Janeiro hoppas man nu nå hela vägen.

För motståndarna Mexiko är det dessutom första OS-finalen någonsin. Mexiko besegrade på tisdagskvällen Japan med 3—1 efter att ha vänt 0—1-underläge till seger. Japan, som skickade ut förhandsfavoriten Spanien, såg ut att gå mot final när Yuki Otsu redan i tolfte minuten ordnade ledning.

Mexiko kunde dock kvittera i 28:e minuten (Marco Fabian) och Oribe Peralta gav sedan Mexiko ledningen i 64:e minuten. Samme Peralta klackade sedan fram bollen till Javier Cortes och avbytaren Cortes kunde fastställa slutresultatet på tilläggstid.

Publicerad 2012-08-07 kl 23:09