Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Bundesliga tjänar mest på tröjsponsorer

Bundesliga drar ifrån Premier League som ligan som drar in mest pengar på tröjsponsorer, och de tyska klubbarna tjänar i snitt en och en halv miljoner euro mer än vad de engelska gör.

Det är sportkonsultgruppen StageUp som släpper rapporten som visar på Bundesligas överlägsenhet när det kommer till intäkter från tröjsponsorer.

– Bundesliga ligger i topp framförallt tack vare de lukrativa kontrakt som Bayern München, Schalke 04 och Borussia Dortmund skrivit, säger StageUp i rapporten.

Totalt sett ökade Bundesligaklubbarna sina intäkter med fem procent jämfört med förra säsongen, medan Premier League har minskat sina med tio procent. Manchester United är den klubb efter Bayern München som drar in mest pengar på tröjsponsorer, och har skrivit ett nytt kontrakt med försäkringsföretaget Aon Corp, värt 23 miljoner euro per år.

Serie A ligger på tredje plats av de stora ligorna, och där är det endast giganterna Milan, Inter och Juventus som ökar sina inkomster. La Liga återfinns på fjärdeplats och Ligue 1 på femte.

Publicerad 2010-04-21 kl 22:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons