Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Capello om Zlatans förvandling: "Lärde sig snabbt"

Fabio Capello förvandlade Zlatan Ibrahimovic till en klinisk målgörare.
Nu berättar italienaren vilken formel han använde.
– Han lärde sig väldigt snabbt, säger den ryske förbundskaptenen till fifa.com.

Zlatan Ibrahimovic och Fabio Capellos vägar möttes i Turin. Då var Ibrahimovic en supertalang som inte var någon utpräglad målskytt. Det ville den dåvarande Juventus-bossen ändra på.

– Ibra har hur mycket naturlig talang som helst, så det var inte svårt att förvandla honom till en giftig målmaskin. Allt som behövdes var att förklara ett par saker, säger Capello till fifa.com

Det råder inga tvivel om den ömsesidiga respekt som finns mellan Ibrahimovic och Capello. Zlatan hyllade sin läromästare i sin självbiografi som kom 2011.

Och i en intervju i september förklarade Ibrahimovic att det var Capello gjorde honom till den målskytten han är i dag.

Vad gjorde då Capello för att förvandla en opolerad Ibrahimovic till en klinisk avslutare?

– I början kunde han skjuta väldigt hårt, men kvaliteten fanns inte där. Han var inte heller så bra i luftspelet, så han fick lägga ner en massa träning på det. Resultatet blev verkligen därefter. Jag ringde honom en dag och sa: Du kan bli lika bra som Marco van Basten och att jag skulle visa hur. Jag gjorde en video med alla van Bastens mål och förklarade att ”du är aldrig nära målet och om du vill göra mål så måste du vara närmare motståndarens box”. Han lärde sig väldigt snabbt.

Nu är Ibrahimovic och Capello fiender i EM-kvalet. Ryssland har inlett svajigt och Capello har fått utstå en hel del kritik.

– Vi är i en svår grupp, med Sverige och Ibra, Österrike som också är bra och lägg till Montenegro som kan skapa problem, säger Capello. 

Publicerad 2014-11-24 kl 17:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons