Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Chippen: "Jag är i mitt livs bästa form"

Christian Wilhelmsson spelar sitt livs fotboll och är mycket nöjd över förlängningen med Al Hilal.
- Allt stämmer perfekt för mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Under julhelgen blev det klart att den saudiska klubben behåller sin svenske yttermittfältare. Två år till blir ”Chippen” kvar och känner sig oerhört glad över att få avtalet på plats.

- Förra säsongen kom jag in efter halva seriespelet och hade självklart mycket att anpassa mig till. Men nu har jag varit med från början, vi har en ny tränare och leder ligan. Jag är verkligen lycklig, både över formen och tillvaron, säger han.

Wilhelmsson har spelat i en rad stora europeiska ligor - bland annat Premier League, Serie A och La Liga - och jämför konkurrenssituationen i Saudiarabien med Holland och Belgien. Det är hög nivå på topplagen, men de sämsta klubbarna är inte lika lysande.

- Vi har en tre, fyra som kämpar om titeln varje år. För mig personligen har det aldrig klaffat så här någonstans. Jag spelar mitt livs fotboll. Kanske att tiden i Anderlecht var någonstans i närheten, men nu går det faktiskt ännu bättre.

Det var just i Anderlecht som Wilhelmsson utvecklades så pass mycket att han tog en fast plats i svenska landslaget under Lars Lagerbäck. Drömmen om en återkomst lever fortfarande, efter den tunga petningen 2008.

- Den längtan har jag absolut. Det vore trångsynt om ledningen inte kunde ta ut mig för att de inte känner till ligan. Men samtidigt märkte jag ju förra året att det tydligen har viss betydelse var man spelar, säger ”Chippen”.

Han har inte varit i kontakt med förbundskapten Erik Hamrén, men tror sig klara minst två år till på absoluta toppnivå inom fotbollen. Nyligen fyllda 30 har "Chippen" mer att ge.

- Klart jag vill att Erik ringer. Det borde som sagt inte spela någon roll att jag tillhör Al Hilal.

Personligen känner han att tillvaron fungerar precis som i vilket europeiskt land som helst. Likadana tv-spel, hotellnätter och träningspass. Men han konstaterar att det är svårare för familjen. Som kvinna i ett muslimskt land finns många regler västerlänningar inte är vana vid.

- Tjejen kanske inte har haft det lika enkelt alla gånger i alla situationer. Men vi kommer gemensamt in i det här allt bättre, säger han.

En annan sak som faller utanför den svenska referensramen är spelschemat. På julafton, när de flesta i Sverige var hemma med sina anhöriga, spelade Wilhelmsson match.

- Men det var på förmiddagen. Jag hann hem lagom till Kalle Anka. Och i England är det ju också en tradition av att hålla igång serien kring helgerna. Så det är man ganska van vid, säger han.

Mjällby, som Wilhelmsson kommer ifrån, lär inte dra på smilbanden i och med beskedet om "Chippens" kontrakt. Den nyallsvenska klubben skulle säkerligen jubla över att få hem sin storstjärna.

- Var sak har sin tid. Nu trivs jag så utomordentligt att jag inte ens tänkt tanken faktiskt. Men någon gång i framtiden blir det säkert, säger Wilhelmsson.

Publicerad 2009-12-29 kl 17:44
Annons
Annons
Annons