Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Chippen om flytten: "Den första chocken har lagt sig"

När det kom ut att Christian Wilhelmsson bytt klubb till saudiarabiska Al Hilal var det fler än ”experterna” som var överraskade. Även familj och vänner hoppade till:
- Ha, ha, ja, men nu har den första chocken bland nära och kära lagt sig, säger han exklusivt till fotbollskanalen.se.

I dag ansluter Christian Wilhelmsson till landslaget i Göteborg som ska möta Frankrike på onsdag. Därmed blir han den första landslagsman som representerar en klubb utanför Europa.

Wilhelmsson har varit på läger med nya klubben Al Hilal i Österrike de senaste tio dagarna. Ännu har det inte varit någon större förändring jämfört med andra träningsläger.
- Det är ingen omställning än, vi är ju fortfarande i Europa och det har skötts bra. Alla i laget pratar bra engelska precis som tränaren och på det sättet är det lättare än i Spanien, Italien och Frankrike, säger Wilhelmsson.
Hur är kvaliteten i laget?
- Det är ju nio landslagspelare som inte är här och jag hade ingen aning om vilken nivå det skulle hålla, men jag tycker att det är en bra nivå och det är mycket unga spelare i laget.

Ännu har Christian Wilhelmsson inte satt sin fot i sitt nya hemland. Mittfältaren inser att det blir tufft att flytta till Saudiarabien.
- Det kommer att bli en stor omställning utanför fotbollen, det är givet. På planen är det ju elva mot elva precis över allt annars. Vi har klart med några olika alternativ på boenden och det handlar om så kallade ”compounds” som är som europeiska byar nästan.
När ska du åka till Saudiarabien?
- Lite oklart, men efter landskampen så ska jag åka hem och styra upp det sista innan jag åker dit.

Wilhelmsson berättar att även familj och vänner reagerade när de fick höra om klubbytet, men att den värsta chocken lagt sig.
Även en del ”experter” har reagerat. För landslagsmittfältaren är det enkelt:
- Jag bryr mig inte om kritiken eller vad folk tycker och tänker, jag är helnöjd. Jag vill spela fotboll för att det är skoj och nu ska åka dit och göra det.

Publicerad 2008-08-17 kl 16:54
Annons
Annons
Annons