Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Concha inför ödesmötet med CL-finalisten: "Inte kul med Bundesliga 2"

Bochum fajtas febrilt för att klara sitt kontrakt. Då ställs klubben mot världens kanske svåraste motståndare.
- Bayern München borta är ingen önskedröm, säger Matias Concha.

För tillfället ligger VFL Bochum tredje sist i Bundesliga, och spelschemat framöver ingjuter knappast positivism i en redan hårt pressad trupp.

Den näst sista serieomgången bjuder på sammandrabbning med nyblivna Champions League-finalisten Bayern – som dessutom slåss om ligaguldet. Sedan väntar en ren bottenfinal mot nästjumbon Hannover.
- Oavsett hur det går i München kommer avslutningen på hemmaplan att bli direkt avgörande. Av någon anledning tycks vi hamna i den här situationen varje år. Det brukar lösa sig, men den här gången, jag vet inte. Läget ser väldigt tufft ut, säger Matias Concha till fotbollskanalen.se.

Trots ett antal matcher utanför förstaelvan tror den förre Malmö FF- och Dif-backen att han själv får förtroendet i 90 minuter på Allianz Arena under lördagen.
- Jag har den känslan, att jag startar, i maggropen. Fråga mig inte varför, säger Concha.

Därmed blir det upp till honom att sätta stopp antingen för superheta Arjen Robben som prickat in en fullkomligt formidabel formtopp, eller för alltid lika briljante fransmannen Franck Ribery.
- Svårt såklart. Men det gäller ju alla positioner på planen. Vilka man än får emot sig rör det sig om riktiga stjärnor. Kolla på deras anfall till exempel, med Ivica Olic, Mario Gomez, Miroslav Klose och allt vad de heter, säger Concha.

Finns det något som talar för er i den här matchen?
- Det är ju att vi inte har någonting att förlora. Ingen, absolut ingen, förväntar sig att vi ska ta poäng. Det är bara att gasa på för fullt. Och klarar vi att hålla nollan så är det klart att de blir mer och mer desperata. Bayern München behöver ju vinna för att inte tappa greppet om ligatiteln.

Tidigare har du öppnat för att röra på dig efter säsongen. Hur går tankarna där?
- Nej, vi får se. Just nu fokuserar jag på det här såklart. Att vi ska reda ut den här kniviga sitsen. Men sedan vet jag inte, jag har ju ett år kvar på kontraktet men har inte funderat på vad som händer ännu.

Hur mycket påverkas ditt beslut av eventuell nedflyttning till Bundesliga 2?
- Skulle vi åka ner är det klart att jag får se över mina möjligheter. Det är inget roligt att spela i andradivisionen. Då får jag se vad som händer då. Men målet är förstås att vi ska hålla oss kvar här uppe.

Publicerad 2010-05-01 kl 09:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons