Cupskrällarna: Superettalagen utslagna

Andra ligor och cuper

Svenska cupen bjöd på ytterligare skrällar under torsdagen. Superettalagen Örebro, Falkenberg och Landskrona slogs ut av lag från lägre divisioner.

I Närke-derbyt fick Örebro visserligen en bra start mot division två-laget Rynninge, då Marcus Pode gav Örebro ledningen redan efter två minuter.

Fortsättningen skulle dock inte bli lika munter för laget som till vardags spelar i Superettan. Rynninge kom nämligen igen och kunde vinna efter två mål av Haris Karahmet i den andra halvleken.

Skrällarna tog inte heller slut där. Falkenberg fick se sig besegrade efter 1-2 mot division 1 laget AFC United. Falkenbergs enda mål i matchen kom i den 82:a minuten.

Det blev även ett uttåg ur cupen för Landskrona. Efter 0-0 vid full tid och 1-1 efter förlängningen lyckades nämligen Hudiksvall vinna över Landskrona i straffläggningen med 6-5.

Publicerad 2013-08-22 kl 21:27