Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Dahl vill lämna Nordsjälland – siktar på toppklubb

Den senaste tiden har varit stormig för Andreas Dahl. Dispyten med hans klubb handlar om en förvrängning i tidningen, berättar hans agent Per Jonsson för fotbollskanalen.se, men Dahl vill fortfarande bort från klubben.

Nordsjällands ägare har kritiserat Andreas Dahl öppet och dör en kort tid sedan såg det ut som ett rejält bråk. Men det är utrett nu.
- Det är ingen dispyt alls. Helt ärligt. Det har varit en förvrängning i tidningen bara, säger agenten Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Vad var det som hände?
- Jag fick en förfrågan i stil med ”jag har hört rykten om fyra och en halv miljon är priset” och då svarade jag ungefär ”jaha, det är mer än vad jag har hört men om det är fyra och en halv miljon så tycker jag det är mycket”.

- Sedan tycker jag att ägaren gick ut och sa saker bara för att han var arg. Sportchefen sa en vecka tidigare att han betydde jättemycket för laget. Sedan går ägaren ut en vecka senare och säger att de är missnöjda med honom. Ägaren påstod att Andreas hade gått ut i tidningen och kritiserat klubben och sagt att de inte satsade tillräckligt. Men Andreas hade inte pratat med tidningen, det var det jag som hade gjort.

Är ni helt överens nu?
- Det är klart att vi inte är överens om allting, men vi har rett ut det som var ett missförstånd.

Så Andreas får speltid om han stannar?
- Det hoppas jag. Men det är ju upp till dem, om de nu vill ha ut sådana pengar för honom som de vill. Om de sätter honom på en bänk så får de ju inte det. Får han inte spela så får klubben inte ut några pengar, och man vill ju inte tro att man kan vara så dum.

Blir han kvar?
- Nej, det säger jag inte. Vi har deklarerat att han vill iväg. Om det kommer en klubb som känns rätt att gå till.

- Men i dagsläget finns det 200 spelare i Europa som är Bosman och spelar på högsta nivån. Det måste man ha klart för sig. Och klubbarna tittar ju givetvis på dem först. Sedan är ju inte ekonomin så stark just nu. Det ser man på alla övergångar.

Vilken typ av klubb tänker ni er?
- Andreas vill komma till en klubb som har en sportslig ambition att bli topplag. Han trivs i Köpenhamn och har inga problem med klubben, men han vill komma till en toppklubb.

Publicerad 2009-01-12 kl 13:25
Annons
Annons
Annons