Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Dalkurd kunde ha åkt med olycksplanet

Fotbollslaget Dalkurd var på väg hem från ett träningsläger och hade spelare och ledare på tre av fyra plan till Stockholm från Barcelona.
Det fjärde kraschade.
- Fy fan, man var skakis alltså, säger anfallaren Erik Törnros till dt.se.

Division 1-klubben Dalkurd från Borlänge har den senaste veckan varit på träningsläger i Barcelona. När klubben bokade biljetterna fick man upp fyra alternativ för hemresan, med mellanlandningar.

Två flighter gick via München, en via Zürich — och den fjärde var den olycksdrabbade flighten till Düsseldorf.

- Det var det som hade längst väntetid för anknytningen till Stockholm. Men det var jättebra tid på avgången och jag tror till och med att det var billigare. Så hade det varit samma väntetider, så, säger Dalkurds tränare Andreas Brännström till dt.se.

Spelarna och ledarna fick höra nyheten, att en Airbus A320 från flygbolaget Germanwings kraschat i franska alperna, när de klev av sina plan från Barcelona.

- Det är helt sjukt. Jag fick veta det när jag träffade några som var på det första planet när vi mellanlandade i Zürich. De trodde att det var vi som hade störtat, för vi hade sagt att vi skulle åka vid nio. Helt galet. Man har haft många missade samtal och sms, säger Erik Törnros.

Publicerad 2015-03-24 kl 18:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons