Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Därför byter Stenman klubb: "Jag vill tillbaka till de stora arenorna"

Det blev varken Djurgården eller Elfsborg.
I stället väljer Fredrik Stenman belgiska Club Brügge.
- Jag vill tillbaka till de stora arenorna, säger han till fotbollskanalen.se.

Vänsterbacken sitter i bilen på väg från presskonferensen med sin nya klubb när fotbollskanalen når honom. Han har just skrivit under ett treårskontrakt och lämnar FC Groningen och Holland när Eredivisie tar slut till sommaren.

- Brügge är en traditionsrik klubb som haft stora framgångar historiskt sett, men kanske inte de allra senaste åren. Nu har de bytt hela styrelsen och genomför en nysatsning. De vill tillbaka till Champions League där de varit tidigare, och för mig är det en jäkligt skön utmaning. Jag blir den nya ledningens första värvning, säger Stenman.

Han medger samtidigt att den belgiska ligan knappast är större än den holländska, men pekar på att Brügge har stora resurser och högt satta mål. Enligt honom finns ungefär 100 miljoner mer i den årliga klubbkassan jämfört med Groningen.

- Först och främst vill de slå sig in i Europa League ordentligt, och redan den här säsongen nådde de gruppstadiet mot Villarreal, Zagreb och ett grekiskt lag. Det är ju det jag vill, få komma tillbaka till de stora arenorna och spela den sortens matcher, säger Stenman.

I sin nya förening förväntas han vara med i seriens toppstrid varje år. Anderlecht är huvudkonkurrent och Standard Liege brukar också vara med och slåss om guldet.
- Det är de tre det ska handla om egentligen. Sedan blir det varje säsong något annat gäng som utmanar. I år har det varit Genk som överraskat, säger Stenman.

Hur pass aktuellt var det med allsvenskan för dig?
- Inte alls faktiskt, det fanns inget konkret därifrån. Jag tror att min agent informerat om att jag inte var intresserad av att komma hem ännu. Nu har jag skrivit på för tre år, sedan får man väl se. Men chansen är nog rätt så stor att man flyttar hemåt efter det. Samtidigt är jag en sådan spelare som vill kunna bidra med det jag kan, och det lockar inte att komma till allsvenskan om man blivit för gammal.

I och med övergången lämnar han sina landsmän Andreas Granqvist och Petter Andersson i Groningen, som på senare tid värvat ett flertal spelare från allsvenskan.

- Det är självklart lite vemodigt, man kommer ju varandra väldigt nära i den miljön. Det gäller alla oss skandinaver, såväl svenskar som finnar och danskar som varit i klubben. Men samtidigt måste jag ju tänka på min egen karriär, och det blir säkert ypperligt i Brügge som är en fantastiskt fin stad.

Publicerad 2011-03-24 kl 00:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons