Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Dauda får ingen lön av Röda Stjärna - kan lämna träningsläger i protest

Foto: Scanpix

Abiola Dauda

Abiola Dauda får ingen lön av Röda Stjärnan.
I protest funderar han på att lämna träningslägret i Slovenien – och nu vill han bryta kontraktet.
- Man kan inte driva en klubb så som Röda Stjärnan gör, säger Patrick Mörk.

För ett år sedan lämnade Abiola Dauda Kalmar FF för spel i Röda Stjärnan. På planen har det gått bra med elva mål på 25 matcher, men vid sidan av planen har det varit rörigare.

Dauda har drabbats av Röda Stjärnans ekonomiska kris och har inte fått ut sin lön. Redan i maj skrev fotbollskanalen.se att anfallaren agerade mot sin klubb.

- Vi har kopplat in våra advokater och nu får vi se hur det blir. Vi är väldigt besvikna på klubben och tålamodet har tagit slut. Det har gått för långt. Han måste ju leva. Det håller inte att han bara får ut 10 procent av sin lön, sa agenten Patrick Mörk då.

Nu – nio månader senare – är Abiola Dauda kvar i Röda Stjärnan, men det har inte blivit bättre och anfallaren får fortfarande ingen lön. Enligt Nikola Jankovic, reporter på Mondo Sport, visar Dauda nu sitt missnöje mot klubben och funderar på att lämna träningslägret i Slovenien och nu vill han bryta kontraktet.

- Man kan inte driva en klubb så som Röda Stjärnan gör. Man kan inte värva spelare och sedan inte ge dem lön, säger agenten Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Enligt Mondo Sport ville Genclerbirligi värva Abiola Dauda i somras och la ett bud på 500 000 euro, men Röda Stjärnan begärde det dubbla beloppet. Nu försöker alltså Dauda bryta kontraktet med sin klubb för att gå gratis till Turkiet.

- Jag kan inte kommentera det, säger Mörk.

Abiola Daudas kontrakt med Röda Stjärnan går ut sommaren 2015.

Publicerad 2014-01-21 kl 12:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons