Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Deco lägger av: "Mina muskler klarar inte längre"

Foto: AP

Den portugisiske legendaren, Deco, lägger av med fotbollen.

– Mina muskler klarar det inte längre. Jag kan inte fortsätta, säger Deco till AP.

Den före detta portugisiske landslagsmannen Deco meddelar att han lägger av med fotbollen efter att ha åkt på flera skador på kort tid.

På sin meritlista har Deco, eller Anderson Luis de Souza som är hans fulla namn, två Champions League-titlar, med Porto år 2004 då han blev utsedd till matchens lirare i finalen och med Barcelona år 2006. Dessutom spelade han i två VM och två EM för sitt Portugal.

Deco har kontrakt med den brasilianska klubben Fluminese fram till årsskiftet, men mittfältaren känner att han inte kan fullfölja det.

– Jag önskar att jag kunde hjälpa Fluminese mer, men min kropp hindrar mig, säger Deco till AP.

Deco föddes i Brasilien, men valde att flytta till Portugal och ansöka om medborgarskap där efter att han inte trott att han inte skulle lyckas slå sig in i det brasilianska landslaget. Han spelade sin sista match på den klassiska Maracana-stadion.

– De minuterna jag spelade i onsdags kommer vara de sista av mina 17 år som fotbollsspelare. Jag försökte mitt bästa för att spela året ut. Mina muskler klarar det inte längre. Jag kan inte fortsätta, säger Deco till AP.

Publicerad 2013-08-26 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons