Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Division 6-klubb får inget utbildningsbidrag: "Förbundet gör bort sig"

Division 6-klubben Vina Del Mar ska få 19 400 kronor i utbildningsbidrag för tre spelare som lämnat. Men pengarna kommer inte, och förbundet sätter inte ner foten.  
– Förbundet gör bort sig, säger Vina Del Mars Edouard Khalaf.

Division 6-laget Vina Del Mar (tidigare FC Arlanda) har vägrats utbildningsbidrag för tre spelare som lämnade för Valsta Syrianska som nu spelar i division 2. Utbildningsbidraget på dessa spelare uppgår till sammanlagt 19 400 kronor. Svenska fotbollsförbundet erbjuder ingen hjälp.

– Tävlingskommittén fattade ett beslut att motparten (Valsta Syrianska) skulle betala. Men de tryckte inte på som att det vore ett krav. När beslutet har fattats av disciplinnämnden och tävlingskommittén så borde beloppet betalas ut. Regeln har ju satts av svenska fotbollsförbundet. Vi är besvikna, säger Vina Del Mars Edouard Khalaf till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Division 6-klubben Vina Del Mar har valt att inte gå vidare med ett inkassokrav som förmodligen skulle innebära att kronofogden kopplas till fallet. Detta innebär troligtvis att ärendet skulle leda till domstol.

– Det verkar som att förbundet håller undan mycket från föreningarna. Oavsett om det är division 1 eller division 6. De har satt upp en regel som alla klubbar ska följa – och jag ska inte som privatperson behöva utsätta mig själv för att hamna i konflikt med andra, på grund av regler som ska efterföljas enligt fotbollsförbundet.

Förbundet har bötfällt Valsta Syrianska på 5 000 kronor som ska betalas omgående – till fotbollsförbundet. De 19 400 kronor som klubben är skyldig Vina Del Mar i utbildningsbidrag ser nu inte ut att betalas.

– Det drabbar oss ekonomsikt. Vi måste höja avgiften för spelare. Man får lägga ut pengar från egen ficka för att föreningen ska gå runt. Dessa pengar (från utbildningsbidraget) skulle täcka utgifterna för en säsong. Där gör förbundet bort sig genom att bromsa upp oss och inte hjälpa oss på traven att fortsätta verksamheten på ett bra sätt, säger Edouard Khalaf.

ANNONS

Fotbollskanalen har försökt nå SvFF:s chefsjurist Krister Malmsten utan framgång.

Publicerad 2012-04-26 kl 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto