POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Dödligt bombdåd mot fotbollsmatch - minst 40 döda i Nigeria

Minst 40 människor har dödats i ett bombattentat mot fotbollssupportrar i nordöstra Nigeria. Misstankarna riktas mot den islamistiska terrorgruppen Boko Haram.

Attentatet verkar ha riktats mot supportrar som lämnade planen efter en lokal klubbmatch, uppger en anonym poliskälla till AFP. Enligt uppgifter till Reuters var det fortfarande oklart hur många som dödats på söndagskvällen.

Misstankarna föll snabbt på den islamistiska terrorgruppen Boko Haram, och Mubi har tidigare utsatts för attacker från gruppen, bland annat en brutal massaker på en yrkeshögskola 2012. Boko Haram utför regelbundet attacker mot platser som de säger influerats av Väst, såsom sekulära skolor och idrottsplatser. Samtidigt har attacker från andra grupper riktats mot just fotbollsevenemang, skriver AFP.

Attacken följer en rad bombattentat som de senaste månaderna drabbat Nigeria: Den 20 maj omkom 118 människor i självmordsattacker i staden Jos i mellersta Nigeria. Två bombattentat i utkanten av huvudstaden Abuja i april dödade sammanlagt 95 personer.

Boko Haram har under flera år drivit ett blodig kamp i nordöstra Nigeria, och världens uppmärksamhet riktades på nytt mot gruppen när över 200 flickor rövades bort från en skola i staden Chibok i mitten av april.

Publicerad 2014-06-02 kl 08:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå