Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Doldisen Armenteros: ”Alltid varit sedd som en av de största talangerna i Holland”

Han har inte skapat många rubriker i Sverige.
Men nu är Samuel Armenteros glödhet – och ska se till att U21-landslaget sänker Italien.
- Det kan du skriva upp – ”show is on the way”, säger han till fotbollskanalen.se.

Samuel Armenteros har gjort succé på sistone i sin holländska klubb Heracles. Sju mål totalt i ligaspelet den här säsongen och tre på de sista tre matcherna. 20-åringen, som lämnade Sverige redan som 16-åring när han gick till Heerenveen, verkar ha fått sitt genombrott.

- Det känns absolut som att jag haft en bra utveckling det här året. Det handlar ju mycket om att få förtroendet av tränaren, få matchträning varje vecka och få spela på den nivån – som man ju lär sig väldigt mycket av.

- Det känns jättebra just nu. Med klubblaget har vi hittat ett ”flow” och har vunnit de fyra sista matcherna. Själv har det också gått bra med tre mål på de sista tre matcherna, på så sätt kan jag ju inte klaga.

Storspelet har också gett eko i Sverige och Armenteros belönades med en plats i den U21-trupp som förlorade mot Portugal i februari. Då fick han hoppa in i andra halvlek. När U21-landslaget nu samlas för match mot Italien, har tränare Håkan Ericson redan sagt att Armenteros ska få spela mer.

Förra året lät det dock annorlunda när Armenteros – med en pappa från Kuba – hotade med att börja spela för det landslaget eftersom svenska landslaget aldrig hörde av sig.

- Det var mycket snack som gick runt men som inte kom från mig. Kuba hade hört av sig och Sverige hade inte hört av sig, det var allt. Det är kul att få chansen nu med Sverige och det är jättekul att vara med och representera sitt land.

- Det var ju… inte på tiden, men det var i alla fall rätt att jag blev uttagen förra gången.

Armenteros har annars aldrig fått särskilt många eller stora rubriker i Sverige, till skillnad från många andra ungdomsproffs som slagit sig fram – något som Armenteros själv blir lite förvånad av att höra.

- I Holland har det alltid varit en jäkla massa skriverier om mig och där har jag alltid varit sedd som en av de största talangerna. Det är kul att det inte varit så mycket snack om det i Sverige – men jag spelar inte för rubriker.

Hur ser du på matchen mot Italien nu då?
- Det är en jäkla skön grupp vi har här. Vi har många olika kvaliteter i laget och ska försöka slå de här italienarna, och jag ser ingen orsak till varför inte det ska gå. Så det kan du skriva upp – ”show is on the way”.

Publicerad 2011-03-23 kl 13:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons