Dortmund på väg mot Champions League

Andra ligor och cuper

Borussia Dortmund lät sig inte störas av alla skador utan tog ett rejält kliv mot en Champions League-plats via 5-1 borta mot Werder Bremen.

Robert Lewandowski öppnade målskyttet från vänster i straffområdet i den 26:e minuten. Armeniern Henrich Mchitarjan satte 2-0 strax före paus med ett välriktat skott från håll. Manuel Friedrich, som ersatte Mats Hummels, fick göra 3-0 direkt efter vilan och både Mchitarjan och Lewandowski hann med varsitt mål till. Hemmalagets reducering kom precis före slutsignalen genom debutanten Levent Aycicek.

Dortmund är trea i tabellen, fyra poäng efter Bayer Leverkusen och 17 efter suveräna topplaget Bayern München som ännu inte förlorat i ligan den här säsongen.

På lördagen blev det 2-0 borta mot Nürnberg efter mål av Mario Mandzukic och Philipp Lahm.

Publicerad 2014-02-08 kl 18:37