Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Drogba dementerar: "Har inte skrivit på någon protest mot Israel"

Didier Drogba

Didier Drogba säger i ett uttalande att han, tvärtemot vad som sagts, inte har skrivit på det pro-palestinska upprop signerat av 62 spelare som protesterar mot beslutet att spela U21 EM i Israel.

I november trappades konflikten i Israel och Palestina upp och på nyhetssändningarna kunde man se hur Israel gick till hård attack mot mål i Palestina som svar på raketattacker från Palestina mot israeliska mål.

Med anledning av det ökade våldet publicerades i slutet på förra veckan, bland annat på Frederick Kanoutes hemsida, ett pro-palestinskt upprop signerat av 62 spelare där man protesterar mot Uefas beslut att låta Israel arrangera U21-EM.

Kanoutes politiska engagemang är välkänt, och han har vid ett tidigare tillfälle bötfällts efter att han firat ett mål under sin tid i Sevilla genom att lyfta på matchtröjan och visa upp en t-shirt med texten "Palestina" på. I protesten mot Israels arrangörskap så skriver man att det är oacceptabelt att Uefa låter Israel arrangera ett mästerskap samtidigt som man bombar Gaza och ockuperar palestinsk mark.

Nu har dock ett par av spelarna som stod som avsändare på protesten sagt sig inte ha något att göra med den. Didier Drogba kom på tisdagen med ett uttalande där han säger att "jag har inte skrivit på det här uppropet eller gett mitt stöd till initiativet eftersom jag aldrig har gett mig in i några konflikter, inte ens i mitt eget hemland, Elfenbenskusten." Säger Drogba som säger sig hellre vilja verka för fred och försoning genom sin egen stiftelse som startades 2007.

Även Newcastles Yohan Cabaye sade på måndagen att inte han heller skrivit på uppropet. Enligt Cabaye blev han uppringd av en lagkamrat och uttryckte då sitt medlidande med de som drabbats, men att han aldrig skrivit på som avsändare av någonting.

Publicerad 2012-12-04 kl 19:22
Annons
Annons
Annons