Dubbla utvisningar när Brasilien vann

Andra ligor och cuper

Belgien var på väg att hålla nollan mot Brasilien i den första matchen i OS-fotbollens grupp C.
Men utvisningar skulle till sist fälla belgierna och i den 79:e minuten kunde Hernanes, efter en snygg individuell prestation, sätta 1-0.

Vid avspark på Shenyang Olympic Stadium på torsdagen fanns båda brasilianerna Diego och Rafinha med i startelvan, trots att Idrottens skiljedomstol (Cas) beslutade så sent som på onsdagen att deras respektive klubblag - Werder Bremen och Schalke 04 - har rätt att stoppa sina stjärnor från OS-spel.

Men det var ett avslaget Brasilien som sparkade igång herrarnas OS-fotboll.
Endast i de första 15 minuterna hade man press på Belgien i en match där de gula korten haglade.

Och inte förrän i den 79:e minuten, då Vincent Kompany sju minuter tidigare visats ut efter två varningar, kunde Ronaldinhos Brasilien hitta målet.

Hernanes vände snyggt bort det belgiska försvaret och satte bollen i vänstra krysset.

Belgien jagade kvitteringen men fick en ny kalldusch när utvisning nummer två kom två minuter före full tid. Men trots att Marouane Fellaini tvingades lämna planen efter en närkamp med Rafinha hade både Stijn De Smet och Jan Vertonghen lägen på 1-1. Men Brasilien höll undan.

I torsdagens övriga tidiga matcher spelade Australien och Serbien oavgjort, 1-1 (grupp A), USA besegrade Japan med 1-0 (grupp B) och Italien slog Honduras med 3-0 (grupp D).