Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Dulee Johnson: "Jag mår jävligt bra nu"

Dulee i Brage-tröjan.

Dulee Johnson har dragits med skakig karriär, och har levt ett kaosartat liv.

Men efter att ha funnit lugnet i dalarnas tunga skogar har den förre guldhjälten nu hittat glädjen i Rumänien.

– Det var väldigt länge sen jag mådde så här bra, säger 29-åringen till GT.

I början av 2000-talet slog sig tre okända liberianer fram på den svenska fotbollsscenen. Dioh Williams, Jimmy Dixon och Dulee Johnson hade alla gått genom Floda innan de plockades till Häcken. Där gjorde de sig alla ett namn - och för Johnson skulle det leda hela vägen till ett SM-guld med AIK 2009.

Men utanför fotbollen var det en snårig väg som kantades av kontroverser och efter att ständigt ha hamnat i klammer med rättvisan, och fällts för sexköp, bröt AIK sitt kontrakt med spelaren. Och Johnson fick en skurkstämpel.

– Det var ett helvete, ett riktigt helvete! Jag festade mycket, gjorde dumma saker och mådde verkligen inte bra. Inte en chans att jag går tillbaka till det livet. Jag kan inte vara bra på plan och en katastrof utanför, då får jag inga jobb, säger han i en intervju med GT.

Efter att ha rett ut sina alkohol- och drogproblem var det en leende Dulee Johnson som förra året återvände till svensk fotboll - och Brage, av alla klubbar. Klubben gjorde fiasko och åkte ur serien, men Johnson fann gnistan och landade istället ett kontrakt med rumänska Sageata Navodari. Knappast Fotbollseuropas framsida, men Johnson verkar å andra sidan inte se sin karriär ta slut där.

– Jag vill spela i många år till. Om jag inte får någon allvarlig skada siktar jag på att spela lika länge som Anders Svensson, så till jag är 37 kanske.

Och hur mår den, nu 29-årige, Dulee Johnson?

– Jag mår jävligt bra. Det var väldigt länge sen jag mådde så här bra.

Publicerad 2014-03-20 kl 09:20
Annons
Annons
Annons