Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Dulee: "Någon lade kokain i min drink"

I går stod det klart att Dulee Johnson sparkas från ännu en klubb. Efter att ha testats positivt för kokain så får han nu lämna sydafrikanska Amazulu. Men Johnson svär sig fri:
– Jag var ute på fest och någon måste ha lagt det i drinken, säger­ ­han.

Dulee Johnson lämnade AIK tidigt 2011 och har sedan dess hunnit från sparken från tre klubbar. Den senaste i går: sydafrikanska Amazulu upptäckte vid en rutinkontroll kokain i Johnsons blod. I går bekräftades det hela av Amazulus svenske tränare Roger Palmgren:

– Det var inget svårt ­beslut. Han har inte dykt upp på ­våra förhör där vi går igenom anklagelserna och lägger fram ­bevismaterialet, säger Palmgren till Sportbladet.

Men Johnson har en förklaring: Han ska ha fått i sig kokainet av misstag på en fest. Den förre AIK-mittfältaren tycker att tidpunkten för kontrollen är märklig:

– Jag var på fest och någon måste ha lagt det i drinken. Jag använder inte kokain. Jag har blivit testad i alla mina klubbar tidigare. Men du vet hur det är, man dricker alkohol, man är ute med en massa folk. Allt kan hända, säger­ ­Johnson till Sportbladet.

– Varför har de inte dopningskontroll efter matcherna som i Sverige? Vi spelade match på lördag och sen gick jag ut på fest på lördagskvällen. På söndagen hade vi träning och på måndagen testade de mig.

Och nu har han bestämt sig för att gå till moteld. Johnson har anlitat en advokat för att hjälpa honom få rätt mot Amazulu – han anser inte att klubben har skäl nog att sparka honom.

– De är inte nöjda med läget och ser chansen att bli av med mig. Jag är en av deras bäst betalda spelare och de vill bryta kontraktet. Det är hur enkelt som helst, säger han.

Roger Palmgren ger inte mycket för förklaringen och avråder Johnson från att anmäla Amazulu.

– Någon har lagt det i drinken? Ja, du hör ju själv…

– Det är så jävla dumt av honom så det finns inte. Vi har full bevisning. Det enda som händer är att det i så fall blir en sak även för förbundet och då blir han avstängd i två år i stället.

Publicerad 2012-11-13 kl 17:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons