Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Eddie Gustafsson lämnar Lyn

Eddie Gustafsson blev utsedd till Tippeligans bästa målvakt 2008. Men 2009 heter lagets förstemålvakt Johan Dahlin. Det gör att Gustafsson med största sannolikhet försvinner från klubben.

- Han har inte sagt ja till vårt erbjudande. Det tolkar jag som att Lyn inte är aktuellt för honom. Det betyder att Johan Dahlin är vår förstemålvakt, säger sportchefen Rolf Magne Walstad till Nettavisen.

Det har aldrig varit aktuellt att behålla både Dahlin och Gustafsson. Någon av svenskarna skulle ha fått lämna klubben innan säsongsstarten men nu har det hela löst sig av sig själv i och med att Gustafsson inte tänker fortsätta.

Han har varit till England på provspel och dessutom finns det intresse från andra skandinaviska klubbar för den landslagsmeriterade målvakten.
Men Lyn misströstar inte över att Gustafsson lämnar klubben.
- Vi är trygga till 100 procent med att Johan Dahlin blir vår nye förstemåvlakt. Ingen kommer att bli överraskad om han blir utsedd till bäste målvakt i Tippeligan 2009 eller 2010, precis som Eddie och Ali al-Habsi har blivit. Norges bäste målvaktstränare Espen Granli kommer att se till det, säger Walstad.

Dahlin är dessutom en mycket billigare lösning för Lyn än vad Gustafsson hade varit. Han var helt okänd när han fick chansen som 19-åring 2006 och har dessutom varit ordinarie i det svenska U21-landslaget.
Den senaste säsongen var han utlånad till Trelleborg under halva säsongen för att han skulle få speltid.

Publicerad 2009-01-01 kl 13:58
Annons
Annons
Annons