POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Eddie Gustafsson petad mitt i guldstriden: "Det är frustrerande"

Eddie Gustafsson är äntligen skadefri efter ett plågsamt år — men ändå petad. Samtidigt är hans Salzburg indraget i en rafflande guldstrid.
- Klart det är frustrerande, säger målvakten.

Gustafsson såg ut att gå en ljus vår till mötes när han i januari gjorde comeback efter det svåra benbrottet han drabbades av i april förra året, och samtidigt skrev på ett nytt drömkontrakt med Salzburg som sträcker sig fram till 2015.

Men så drog det till i baksidan på ena låret på en träning i början av maj, och trots att den landslagsmeriterade målvakten nu är återställd har han varit förpassad till avbytarbänken sedan dess.

Gerhard Tremmel som köptes in som ersättare till Gustafsson förra året är numer nye tränaren Ricardo Moniz förstaval.

- Det är klart man känner frustration. Jag har varit ute nästan ett år, och nu när man är tillbaka vill man spela. Jag kan spela, jag går för fullt på träningar, men klubben känner att de vill spara på mig eftersom jag har ett längre kontrakt. De vill inte riskera något inför nästa säsong, men det är svårt att tänka så, man lever i nuet som fotbollsspelare.

Två omgångar återstår av den österrikiska ligan, och i år är toppstriden tätare än någonsin. Salzburg, som vunnit ligan två år i rad, ligger tvåa, en poäng efter ledande Sturm Graz. Även Austria Wien på tredje plats har chans på titeln, och kvalplatsen till Champions League som kommer med den.

- Det är egentligen helt otroligt att det är så jämnt. Hade det varit ett normalt år så hade vi eller någon annan klubb avgjort för flera omgångar sen. Vi har underpresterat nåt kolossalt under säsongen, det är först på slutet vi fått igång vårat spel. Det är lite för sent, säger Gustafsson.

Salzburg behöver slå tabellfyran Josko Reid på söndag för att inte riskera att bli avhängt inför sista omgången.

- En match som ändå bör passa oss bra. Vi spelar bra mot lag som attackerar och försöker spela med.

Spelar du?

- Jag hoppas det.

Publicerad 2011-05-17 kl 19:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå