Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter 594 dagars skadehelvete - i dag gör tyska landslagsstjärnan comeback

I dag tar ett 19 månaders skadehelvete slut.
Efter 594 dagar gör Holger Badstuber, 25, comeback – i hemstaden Memmingen.
– Det är fantastiskt att få göra min comeback där, säger Bayern München-backen.

Den första december 2012. En vanlig vindpinad vinterdag för de allra flesta. För Bayern Münchens försvarsbjässe Holger Badstuber är det en mörk dag.

Efter en duell i den 37:e minuten med Borussia Dortmunds dåvarande stjärna Mario Götze fick Badstuber bäras ut på bår.

Vad ingen visste när 25-åringen forslades ut från Allianz Arena var att det skulle dröja 594 dagar innan Badstuber skulle få dra sin tröja nummer 28 över huvudet igen.

Det konstaterades att Badstuber skadat korsbandet och rehabiliteringstiden beräknades till sex månader. Men det var bara början.

Efter ett bakslag där skadan slogs upp igen följde flertalet operationer och sex månader förvandlades snabbt till 19.

Nu är dagen Badstuber fantiserat om i 19 månader här. I dag kliver han ut på planen med sitt älskade Bayern München, som han kom till som 13-åring, och han gör det i sin hemstad Memmingen.

– Det är fantastiskt att få göra min comeback där, säger han till fcbayern.de och konstarerar att det blir speciellt att göra comeback inför familj och vänner i hemstaden.

Knät ska vara helt återställt och nu börjar den långa vandringen för att hitta tillbaka den form Badstuber visade innan olyckan var framme.

– Självklart ser jag fram emot det. Det är en match där jag kan skapa självförtroende, styrka och uthållighet. Det kommer göra mig gott.

Trots Holger Badstubers, i sammanhanget, ringa ålder har han diger meritlista. Tre Bundesligatitlar, en Champions League-titel, VM-brons 2010 och EM-slutspel 2012.

I dag börjar resan tillbaka för 25-åringen som trots sitt skadehelvete nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Bayern München som sträcker sig över 2017. 

Publicerad 2014-07-18 kl 07:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons