POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter kritiken - Håkansson lämnar Landskrona Bois

Foto: SCANPIX

Infälld: Kenneth Håkansson.

Under vintern kritiserades Landskrona Bois hårt för sitt upplägg med riskkapitalbolaget Landskrona Support AB. Efter kritiken har tidigare ordföranden Kenneth Håkansson bestämt sig för att hoppa av styrelsen. Den nuvarande ordföranden Gabriel Munck sitter dock kvar.

Fotbollskanalen rapporterade under vintern om Landskrona Bois upplägg där hälften av pengarna för spelarförsäljningar går till riskkapitalbolaget Landskrona Support AB. Ägarna i riskkapitalbolaget var tidigare ordföranden Kenneth Håkansson, styrelseledamöterna Peter Condrup och Mikael Hjelte samt en rad tunga sponsorer. Även den nuvarande ordföranden i Bois, Gabriel Munck, är delägare i bolaget.

Upplägget med riskkapitalbolaget sågades av andra klubbar men SvFF valde efter att ha gjort en utredning att inte straffa klubben.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter ska flera inom styrelsen ha varit missnöjda med hur Kenneth Håkansson arbetat fram upplägget och delar av styrelsen ville avsätta ledamoten. Men Håkansson har suttit kvar. Nu väljer han dock att själv hoppa av styrelseposten, det skriver HD. Även Jac Nepérus hoppar av styrelsen och istället för veteranerna kommer tidigare spelaren Linus Malmqvist, som la skorna på hyllan 2013, in.

Trots den stora kritiken mot även den nuvarande ordföranden Gabriel Munck, främst kring upplägget med riskkapitalbolaget, så föreslås han för omval och själv vill han sitta kvar.
- Jag är så randig så jag jobbar gärna vidare. Så länge de inte kan hitta någon annan och om årsmötet vill ha mig, förstås, säger Munck till HD.

Publicerad 2015-03-12 kl 13:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå