Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter Mouras PSG-flytt: "Neymar är ovärderlig"

Foto: AP

Lucas Moura såldes för en halv miljard till PSG.
Då trissas priset upp ännu högre för Neymar.

- Det innebär att han är helt ovärderlig, säger Santospresidenten Luis Alvaro Ribeiro.

Många höjde på ögonen över det pris som Lucas Moura inbringade till Sao Paolo vid försäljningen till Paris Saint Germain för ett par dagar sedan. En halv miljard kronor. Inte minst Manchester Uniteds Alex Ferguson – som själv fick se sig snuvad på värvningen.

- Folk i PSG verkar ha blivit vansinniga. Vem betalar så mycket för en 19-åring, sade han i samband med träningsmatchen mot Barcelona på Ullevi under onsdagen.

Summan skulle även kunna få konsekvenser för resten av marknaden, när andra lag inser vad PSG är berett att betala. En som borde säljas ännu dyrare är exempelvis Neymar – supertalangen i Santos – åtminstone om man frågar klubbens president Luis Alvaro Ribeiro.

- Jag är orubblig i min uppfattning att Neymar är ovärderlig. Miljoner dollar, pund, euro eller reais (brasiliansk valuta) räcker inte för att köpa honom. Inte efter detta. Han är unik, han överglänser alla andra. Han är något mer än en vanlig spelare, en idol för hela Brasilien, någon som honom kan man inte förhandla om, säger Riberio.

Han inflikar även att prislappen på Lucas Moura var "välförtjänt" och korrekt satt.

- Både han och Neymar är spelare som formar vår fotbollsframtid. De står för något helt nytt. Ihop med Leandro Damiao tar de världen med storm.

Publicerad 2012-08-09 kl 15:27
Annons
Annons
Annons