Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter razzian - nu ska VM-omröstningar utredas

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fifa genomgår en smärre kris efter att flera Fifa-toppar gripits i morse misstänkta för korruption. Nästa smäll för organisationen är att federala åklagare ska utreda om valet av VM-arrangör gått rätt till - men Fifa står fast vid valen.

I morse greps sex Fifa-toppar efter att att schweiziska polisen i morse genomförde en razzia mot Fifas huvudkvarter i Zurich. Enligt The Guardian greps även ett tiotal andra Fifa-företrädare runt om i världen vid samma tillfälle.

Nu rapporterar Sky News om att det även inledds en förundersökning angående brott med koppling till hur Ryssland och Qatar valts till VM-värdar 2018 respektive 2022.

Under onsdagsförmiddagen gjordes dessutom en husrannsakan i Fifas högkvarter där elektronisk utrustning och dokument beslagtogs. Det finns misstankar om kriminell vanskötsel och penningtvätt i samband med VM-valet, säger åklagarmyndigheten till nyhetsbyrån AP.

Fifas talesperson Walter De Gregorio fick på presskonferensen efter gripandena frågan om man nu kommer att omvärdera VM-omröstningarna.

- Nej. VM 2018 och VM 2022 kommer att spelas i Ryssland och Qatar, blev svaret från De Gregorio.

- Det är fakta i dag. Jag spekulerar inte om vad som händer i morgon eller dagen efter det. I dag är det fakta att VM spelas i Ryssland och Qatar.

Texten uppdateras

Publicerad 2015-05-27 kl 11:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons