Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Efter sjuka målrekordet på 21 mål - får nu chansen i irländska högstaligan

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hans sjuka målrekord på 21 mål har gett ringar på vattnet ute i världen. Just nu är Yanick Djouzi Manzizilas och hans bror ute på en världsturné där de bland annat provtränar med irländska Sligo Rovers.
- Det här var oväntat, men bara roligt, säger brodern Alex till Fotbollskanalen.

Yanick Djouzi Manzizila stod förra året för ett helt sjukt målrekord då han i division 7-matchen mellan hans Kongo United FC och Balrog Botkyrka Södertälje IK gjorde hela 21 mål. På Fotbollsgalan 2014 så prisades anfallaren för sin insats och fick vara med och dela ut priset till årets mål. I samma match stod även hans tvillingbror Alex för hela 15 assist. Något som nu gett ringar på vattnet ute i Europa.

- Det var en agent som hade hört om målrekordet och vi fick kontakt med honom. Sedan presenterade han en rad klubbar som han samarbetar med och ville att vi skulle besöka. Just nu är vi på resande fot och ska besöka en hel del klubbar över hela världen, säger Alex Djouzi Manzizila till Fotbollskanalen

- Just nu så befinner sig tvillingbröderna på Irland där man provspelar med Sligo Rovers som spelar i den irländska högstaligan. Att gå från svenska division 7 till europas 40:e bästa liga är inget som skrämmer tvillingarna.

- Om jag ska vara ärlig så har vi tränat rätt hårt innan den här turnén. Nivån har varit väldigt bra och man har anpassat sig fort. Klubben visste egentligen ingenting om oss innan vi kom förrutom det här med målrekordet. Det har dock gillat det som de har sett hittills.

Vad är det för andra klubbar som ni ska besöka?
- Det är några League One-klubbar och några indiska klubbar i deras högstaliga och något lag i Australien. Det är lite överallt.

Hur känns det här då, att en prestation i en match kan eventuellt ta er till ett proffskontrakt utomlands?
- Det känns riktigt bra. Vi hade en målsättning att göra en comeback inom svensk fotboll och sedan tog det oss utanför svensk fotboll. Det är bara roligt, men oväntat.

Som yngre så fostrades bröderna i Brommapojkarna innan de som 14-åringar blev ungdomsproffs i West Ham. Skador gjorde att de såsmåningom hamnade i Sheffield Wednesday och Lille innan de senare flyttade hem till Sverige.

Se när Yanick Djouzi Manzizila var med och delade ut priset till årets mål till Magnus Eriksson på Fotbollsgalan 2014 i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-08-17 kl 17:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons