Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

El Kabir klar för turkisk klubb: "Ville spela på högre nivå"

Foto: SCANPIX

För ett halvår sedan köpte Al Ahli Moestafa El Kabir för 20 miljoner.
Nu går han gratis till Genclerbirligi.
- Det är kul för honom, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Bröndby, Genclerbirligi och Al Ahli ville lägga beslag på Moestafa El Kabir när han var i Häcken. Den saudiska klubben vann dragkampen och priset låg på ungefär 20 miljoner kronor. Ett halvår senare går han nu gratis till just Genclerbirligi som i somras alltså kunde tänka sig att lägga flera miljoner för att få anfallaren.

- Så kan fotbollen vara ibland. Det känns lite som att Al Ahli köpte Moestafa åt Genclerbirligi. Men skämt å sido, han ville lämna Saudiarabien för att spela i Genclerbirligi så vi är glada över att klubben fortfarande ville ha honom. Det är kul för Moestafa, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Moestafa El Kabir har redan börjat träna med den turkiska klubben och kontraktet sträcker sig till sommaren 2017. Rådgivaren Lamine Toure förklarar varför det blev en så snabb flytt från Saudiarabien för anfallaren som gjorde sju mål på nio matcher från start innan flytten från Häcken:

- Moestafa ville inte vara kvar och det var han väldigt tydligen med. Han ville spela på en högre nivå och vi är glada över att Al Alhi hade förståelse för det och släppte honom, säger han.

Publicerad 2015-02-02 kl 18:25