Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

El Kabirs fortsatta målsuccé: "Vet vad jag kan"

Foto: Scanpix

Mostapha El Kabir är glödhet nere i Turkiet. Anfallaren har sedan han kom till Genclerbirligi gjort hela sju mål på nio matcher (!).
– Jag vet vad jag kan, jag försöker att tillföra det till laget, säger han till fotbollskanalen.

Moestafa El Kabir lämnade Häcken för spel i Saudiarabien och Al Ahli men trivdes inte. Istället blev det en flytt till Genclerbirligi i den turkiska ligan och där har succén varit omedelbar.
– Saudiarabien var lite annorlunda, man ska ju passa in i laget och jag kanske inte mådde som bäst utan min dotter, det var så långt bort och massa saker som inte riktigt stämde. Just nu så stämmer allt, jag vet vad jag kan och det är det jag håller på att visa, säger El Kabir.
– Jag trivs väldigt bra nu, det är en lättare miljö för min dotter att komma och hälsa på, tidigare var det långa resor och visum som var svårt att få. Men vi har en väldigt bra anläggning, jag har fått en fin lägenhet och vi har många duktiga spelare.

 Hade du själv förväntat dig att göra succé så snabbt?
– Det är ju svårt att förvänta sig något innan, innan visste jag ju inte vilka jag skulle spela med eller hur laget spelar. Men det är sköna grabbar och väldigt lätt att komma in i laget. Men jag vet vad jag kan. Sen kanske inte klubben förväntat sig att jag skulle göra så många poäng så snabbt.

 Varför blev det Genclerbirligi?
– De visade ju intresse redan i somras och de visste vad jag kan. Vi har massa unga spelare och några äldre. Att Mervan (Celik) är i laget gör det ju lite lättare för mig mer översättningen och språket. Han hoppar in och hjälper mig ibland.

 Hur har det känts på plan?
– Det har känts bra, absolut. Vi fick ju en ny tränare ganska så snabbt efter att jag kom hit och vi började att vinna våra matcher. Sedan han kom har vi fyra vinster, en oavgjord och en förlust och kan börja kolla uppåt i tabellen. Tidigare låg vi ganska nära nedflyttningsplats men nu är vi safe och kan kolla uppåt. Jag vet inte om klubben har haft det som målsättning men nu har vi chansen att ta en europaplats.
– Vi är även kvar i cupen, vi har kvartsfinal på onsdag mot Bursaspor, det står 1-1 efter första så 0-0 eller bättre på hemmaplan så är vi vidare.

Efter din succé, hur ser du på landslagsspel?
– Man vill ju spela i landslaget, jag hade kunnat spela för Marocko eller Holland. Jag har ju snackat med min agent om att kanske få svenskt pass. Men det är upp till tränaren. Jag vet inte just nu man måste ju få den möjligheten, det måste finnas intresse och jag måste göra bra prestationer. Just nu är det ändå väldigt långt bort.

Under lördagen var det allsvensk premiär för El Kabirs gamla lag, Häcken, en premiär där laget stod för en ganska blek insats och föll på bortaplan mot Hammarby med 2-0.

– Sån är fotbollen ibland! Det är inte lätt att spela borta mot Hammarby. Vi får inte vara för hårda nu!

Publicerad 2015-04-04 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons