Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Elm om flytten från KFF till AZ: Här snackar man fotboll – inte bloggar

Rasmus Elm lyfter fram en stor skillnad mellan Kalmar och AZ – och det handlar om snacket i omklädningsrummet.

Flytten från Kalmar FF till AZ i holländska Alkmaar har inneburit flera skillnader för Rasmus Elm.

Förutom de självklara som ny bostad och nytt språk så finns det även skillnader på planen, och vid sidan om planen, i omklädningsrummet.

På planen skiljer sig man mot man-spelet mycket från det i Kalmar.
– Det är väldigt ovant. I Sverige hjälps vi ju åt men här ska man följa sin gubbe. Vad de andra gör ska du inte bry dig lika mycket om. Det gäller att ”slå” sin motståndare både offensivt och defensivt. Jag börjar komma in i det men zonspelet kommer alltid att sitta i bakhuvudet, säger Elm till Sportbladet.

Och så var det det där vid sidan om planen:
– Alla pratar fotboll hela tiden. Det är inte som i Kalmar där de pratade bloggar, trädgårdsarbete och grejer. Det hade sin charm också och jag trivdes jättebra i Kalmar. Men jag ville mer. Ta ett steg till, säger han.

– Alla hade ju bloggar till slut. Man tänkte på vad man sa hela tiden utan att jag för den skull tror att det skulle skrivas något om det, men omedvetet fanns det med en och det var lite påfrestande, fortsätter Elm.

Regerande mästarna AZ ligger för närvarande 8 i ligan och Elm har sedan flytten gjort sju matcher för klubben, tre från start och fyra inhopp. Ikväll söndag spelar han EM-kvallandskamp med U21-landslaget mot Kazakstan.

Publicerad 2009-11-15 kl 12:08
Annons
Annons
Annons