Elmanders Toulouse blir kvar i högstadivisionen

Andra ligor och cuper

Kim Källström avgjorde matchen när hans Lyon säkrade sjunde raka segern i franska ligan på lördagskvällen.

Och Johan Elmanders Toulouse blir kvar i högstadivisionen även kommande säsong.
Det var dramatik kring alla streck när franska ligan avslutades på lördagen.
Lyon riskerade efter en stundtals knackig vårsäsong att passeras av Bordeaux i sista omgången. Det räckte med oavgjort borta mot Auxerre, men Lyon satte högsta fart från avspark. Redan i första minuten gav franske landslagsmannen Karim Benzema bortalaget ledningen. I tionde minuten ökade brasilianen Fred på till 2-0. Och när Kim Källström nickade in 3-0 åtta minuter in på andra halvlek var guldet i praktiken säkrat. En knapp kvart före slutet gjorde Auxerre ett tröstmål.

Bordeaux orkade inte med mer än oavgjort, 2-2, borta mot bottenlaget Lens. Resultatet innebar att Lens åkte ur.

Paris SG riskerade att åka ur, men vann med 2-1 borta mot Sochaux som inte hade något att spela för. Gladast över det resultatet var troligen den franska huvudstadens polismakt. PSG:s supportrar hade nämligen utlovat kravaller modell jordens undergång om laget åkt ur ligan.

Toulouse, med Johan Elmander i laget, gjorde vad som krävdes hemma mot Valenciennes och vann med 2-1. Resultatet innebär att Toulouse slutade på 17:e plats, två poäng ovanför Lens som hamnade under nedflyttningsstrecket.
Djibril Cissé blev hjälte när Marseille hemmaslog Strasbourg med 4-3. Med sitt andra mål tio minuter före full tid säkrade han en kvalplats till Champions league.

Publicerad 2008-05-17 kl 23:16