Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Elms ovana sits - bänkad i klubblaget: "Får lära mig av det"

Foto: Scanpix/TT

Alltid given. Så har karriären sett ut för Viktor Elm. Nu får han anpassa sig till en ny tillvaro, på AZ Alkmaars bänk.

- Det är nytt för mig, säger Elm till Barometern.

För det mesta har mellanbrodern i den berömda småländska fotbollsfamiljen fått mycket speltid i alla sina klubbar. Oavsett om det rört sig om Falkenberg, Kalmar, Heerenveen eller AZ Alkmaar. Men den här hösten har sett annorlunda ut. På de tio senaste matcherna har Viktor Elm gjort 90 minuter en enda gång, i cupmötet med Achilles.

Annars har han suttit på bänken, såväl i Eredivisie som i Europa League.

– Det är något nytt för mig, jag har alltid startat där jag har spelat och nu sitter jag på bänken och hoppar in. Men det gäller bara att försöka lära sig något av det, säger Elm till tidningen Barometern.

Anledningen till den plötsliga förändringen stavas Dick Advocaat. Men trots att denne inte använt svensken i förstauppställningen verkar Elm rätt nöjd med managerbytet från Gertjan Verbeek.

– Den nye tränaren är positiv till mig och jag tycker bra om honom. Sedan är det klart att det inte får gå för lång tid när man inte får spela, men det känns som att jag är ganska nära faktiskt. Är det någon som har en lite sämre period så finns det nog en stor chans att jag får spela igen, säger han till Barometern.

Har Advocaat samma syn på dig som Verbeek hade?
– Han ser mig nog mer som en av tre på mitten med utgångspunkt lite till vänster. Och det är väl där jag tycker att jag passar bäst också. Innan spelade jag mer som nummer tio, men känner väl själv att jag inte är en offensiv spelare i grunden utan mer någon som springer mycket i båda riktningarna.

Publicerad 2013-11-26 kl 08:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons