POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Europeiska klubbar överens med Uefa om färre landskamper

European Club Association har kommit överens med Uefa om att reducera antalet träningslandskamper under kalenderåret. Bland annat ska de kritiserade augustimatcherna slopas.

European Club Association (ECA) och Uefa har kommit överens om att reducera träningslandskamperna till antalet från tolv till nio per år. Under den kommande tvåårsperioden kommer den internationella kalendern utgöras av nio dubbelmatcher (två matcher under samma landslagsuppehåll).

Det innebär att inga singelmatcher kommer att spelas, som exempelvis den mellan Sverige och Kroatien i morgon onsdag. De två matcherna varje lag ska spela under landslagsperioderna ska dessutom spelas på samma kontinent. Fifa måste dock sanktionera överenskommelsen för att den ska slås igenom.

De kritiserade augustimatcherna som ansetts komma alldeles för nära säsongsinledningen ska enligt överenskommelsen också tas bort vilket med största säkerhet gläder klubblagstränarna.

– Överenskommelsen med Uefa är ett stort genombrott för europeisk klubbfotboll. Med detta avtal erkänner Uefa vikten av klubbarna, och det stora bidrag klubbarna gör för framgången för landslagsfotbollen, säger ECA:s ordförande Karl-Heinz Rumminigge enligt The Guardian.

Trots att ECA har ett avtal med Uefa måste man även komma överens med Fifa – något som Rummenigge medger svårigheter kring.

– Samtidigt som ett avtal har gjorts med Uefa fortsätter situationen med Fifa att vara otillfredsställande. Olyckligtvis har diskussionerna med Fifas president (Sepp Blatter) misslyckats till att leda till ett tillfredsställande resultat, med hänsyn till klubbarnas krav, säger Rummenigge.

ECA och Uefa har även kommit överens om försäkringar för spelare som skadar sig under landslagsspel med start från sommarens EM.

Försäkringarna ska täcka spelarnas löner, och klubbarna ska dessutom få mer betalt av Uefa för sina spelare som deltar i EM 2012 och 2016. Den förra totala summan för senaste EM var runt 485 miljoner kronor – en summa som nu ECA säger kommer att höjas avsevärt.

Publicerad 2012-02-28 kl 17:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto