POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ex-HBK:aren Johansson given när Bochum spelar ödesmatch

Andreas Johansson och Bochum kan fixa ett fotbollsmirakel till helgen. Förra Halmstadsstjärnan bänkades i krisklubben i höstas. Nu är han en given startspelare när Bochum har en osannolik chans till Bundesliga.

- Säsongen började inte bra, sedan rensade tränaren ut. Och nu har jag fått starta i de 21 av de 22 senaste matcherna. Dessutom har vi haft en otrolig vår där vi tagit väldigt mycket poäng, säger Andreas Johansson.

Bochum laddar inför helgens ödesmatch mot Duisburg. Vinner Johanssons tyska lagmaskin så väntar ett nervkittlande kval.

- Det betyder supermycket för hela klubben. Och det vore skithäftigt om vi kunde gå upp, men det beror på vilka vi möter.

Men först måste man säkra den viktiga kvalplatsen. Bochum har två poäng ner till de jagande lagen inför helgen.

- Duisburg möter Schalke i cupfinalen så vi hoppas att de tänker på annat. Men annars går snacket att vi bara måste vinna, säger Johansson.

I säsongsinledningen bänkades han och klubben skulle satsa nytt. Projektet misslyckades totalt och nu är den förra Halmstadsspelaren given.

- Jag känner förtroendet, det är otroligt viktigt. Så visst jag är väl given i startelvan. Det var betydelsefullt för mig eftersom jag haft lite småskador.

Men pressen på Bochumspelarna och deras svenska mittfältsmotor är gigantisk. Inför avsparken på hemmaplan stiger fotbollstempen.

- Vi vet att det bara är seger som gäller eftersom vår målskillnad är sämre. Snacket i laget handlar om att vi måste vinna, siktet är inställt.

Stadion förväntas bli fullpackad. Några dagar innan avspark så har det redan sålts nästan 25 000 biljetter.

- Vi hoppas så klart att det blir fullsatt. Det kommer att bli ett häftigt drag, säger Johansson.

Han hyllar Bundesliga som den bästa. Och ger en känga till de stora ligorna i Sydeuropa som får svenskarna att bänka sig i tv sofforna.

- Det är väldigt mycket folk på matcherna och det är en liga på frammarsch. Här finns också bredden där alla kan slå alla. Inte som i Italien eller Spanien.

Andreas Jemn

Publicerad 2011-05-11 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå