Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

EXTRA - Eddie Gustafsson klar för Red Bull Salzburg

Eddie Gustafsson byter upp sig. Hårdsatsande Red Bull Salzburg har gjort klart med svensken som ny målvakt.
- Det är klubb som siktar på Champions League och det är fantastiskt för mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter en kanonsäsong i Lyn bestämde sig Eddie Gustafsson för att lämna den norska ligan och ta sikte på en större klubb i Europa.
Nu är det klart med Red Bull Salzburg.

- Fantastiskt skönt. Jag hade flera alternativ i Skandinavien men valde att vänta när min rådgivare Oliver Cabrera sa att det fanns annat intresse och därför är jag oerhört nöjd nu, säger Eddie Gustafsson till fotbollskanalen.se.

- Salzburg spelar en snabb, teknisk och offensiv fotboll och leder ligan. Klubben ägs ju av Red Bull och man satsar rejält och det känns helt rätt.

Den svenske målvakten är på plats i Salzburg med agenten Oliver Cabrera för att göra klart avtalet som sträcker sig på tre och ett halvt år, med möjlighet för bägge parter att bryta i sommar.
Han ser fram emot att byta Norge mot alplandet Österrike.

- Jag har bara fått bra signaler när jag pratat med ledare i klubben och allt verkar positivt. Sedan är Salzburg en vacker stad och det är en fantastisk miljö runt om kring.

Kan gissa att du som Bosman tjänar mer än i Norge?
- Haha, det kan man säga, men jag vill inte snacka siffror.

I Salzburg är tyske Timo Ochs förstemålvakt och han har stått 15 av 21 matcher, österrikaren Heinz Arzberger har stått resten. Ingen av dem vill lämna ifrån sig tröjan frivilligt.

- Det är alltid konkurrens och det är bara att kavla armarna och köra. Jag har gjort det bra senaste åren i Norge och har verkligen självförtroende efter förra året då det gick riktigt bra. Nu känns det rätt att ta ett kliv till i karriären, säger Gustafsson.

Vilka stjärnor finns i klubben?
- Nico Kovac från Kroatien är kvar och sedan är det en del från Österrikes landslag men jag har inte jättekoll på spelarna. Har sett en del matcher och det är en bra fotboll man spelar. Det är också höga målsättningar i klubben med ligatitlar och spel Champions League.

Tränare för Salzburg är hårde holländaren Co Adriaanse som hade Zlatan Ibrahimovic i Ajax i början av hans tid i klubben.
Den österrikiska ligan börjar 21 februari och då är det seriefinal direkt, Salzburg möter ligatvåan Rapid Wien.

Står du i målet då?
- Jag hoppas det.

Och landslaget, betyder flytten något?
- Det är upp till mig själv att få spela i klubblaget för att nå dit. Men det är alltid en stor ära att få spela i landslaget.

En sista fråga, dricker du mycket Red Bull?
- Nej, det har varit olagligt i Norge, men jag får väl börja nu. Haha.

Publicerad 2009-01-08 kl 17:07
Annons
Annons
Annons