Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

EXTRA - Isaksson klar: PSV är en större och bättre klubb

Andreas Isaksson är klar för PSV Eindhoven i fyra år. Nu kan han lägga Manchester City bakom sig.
- Det här är en större och bättre klubb än tidigare, säger målvakten till fotbollskanalen.se.

Efter läkarundersökning och kontraktsskrivande nere i Eindhoven var det en lättad landslagsmålvakt som fotbollskanalen.se talade med.
Äntligen har han valt ny klubb - och det är han glad för.

- Ja, det får jag, det har varit en jobbig period sista året i City, man kommer i skymundan. Nu ser jag framåt och är glad att jag kommit till en klassisk storklubb som vunnit det mesta och spelar i Champions League till hösten, säger Isaksson.
- Det ska verkligen bli mäktigt med Champions League.

Andreas Isaksson ersätter brassen Heurelho Gomes som såldes till Tottenham. Att landslagsmålvakten lämnar Premier League för holländska ligan är inget han ser som ett byte neråt:

- Det är en bra liga och PSV Eindhoven har många bra spelare och klubben har gått bra i Champions League på senare år med kvartsfinal och semefinal. Visst är Premier League bättre men som jag ser det kommer jag till en större och bättre klubb än tidigare.

Det har funnits annat intresse - varför PSV?

- Som jag sagt är det kul att komma till en stor klubb som alltid är i toppen och når Champions League. Sedan har man gjort ett oerhört proffsigt intryck och klubbens anläggningarna såg fina ut. Jag snackade med tränaren (Huub Stevens) och han väldigt positivt inställd till mig. Jag ser fram emot säsongen och klubben har många kvalitetsspelare ävene om man sålt en del i sommar.

Vad betydde EM för dig?

- Det var tråkigt att det fick ett snöpligt slut för landslaget men det var viktigt att det gick bra för mig, det var oerhört skönt att göra ett bra EM.

Hur ser du på VM-kvalet?

- Jag hoppar inte av än (ha ha), jag har fler år kvar. Det ska bli spännande med ett nytt kval.

Fast nu väntar semester på den skånska sydkusten för Andreas Isaksson. Han räknar med att få vila ut ordentligt innan han börjar om i Eindhoven - som klubbens nionde svensk genom tiderna.

- Den 14 juli börjar försäongen och ligan startar i slutet av augusti, så det blir en bra försäsong. Jag behöver semester innan dess, jag har varit ledig i en och halv vecka. Nu ska ja ner till Skåne. Jaså, är det fint väder? det låter kanon.

Publicerad 2008-07-02 kl 22:15
Annons
Annons
Annons