Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Extrem nagelbitare att vänta för Bochums svenskar: "Räkna med dramatik"

En sanslös nagelbitare. Det är vad Bochums svenskar har att vänta i Bundesligas sista omgång.
- Räkna med oerhörd dramatik, säger Andreas Johansson.

På lördagen förlorade laget med 3-1 borta mot Bayern München. Matias Concha byttes ut med yrsel och illamående redan efter 27 minuter och Bochum ligger kvar på nedflyttningsplats.

- Man mår väl så där just nu. Det ser inte så bra ut i serien. Men samtidigt … Vi möter Champions League-finalisten och står upp bra även om vi förlorar med två mål. Det kunde varit värre, säger Andreas Johansson.

Nollpoängaren innebär att han och resten av klubben får spela en direkt avgörande bottenfinal mot

Hannover i sista matchen för säsongen. Segraren i den duellen hamnar minst på playoff-plats – men kan till och med säkra kontraktet automatiskt.

- Vad som helst kan hända. Nürnberg som ligger ovanför oss har lika många poäng – men bara ett måls bättre målskillnad. Förlorar vi med 1-0 och de med 2-0 passerar vi dem i tabellen, säger Andreas Johansson.

Han är självklart besviken över säsongen som helhet, sportsligt sett för laget – men tycker ändå att han själv lyckats med att ta klivet från allsvenskan och Halmstad på ett bra sätt.

- Jag har ändå gjort 17, 18 matcher och tycker att det gått bra. Sedan är tränaren som värvade hit mig inte kvar och de nya har satsat på lite andra spelare. Men jag ångrar inte för en sekund min flytt. Säsongen här har utvecklat mig till en mycket bättre spelare, säger Johansson.

Vilken är den största skillnaden mot att spela i Sverige?
- Ett enkelt ord: kvaliteten. Det är helt enkelt mycket bättre här. Jag tycker att nivån är avsevärt bättre. Kolla bara på Bayern München, där har de världsstjärnor på nästan varje position. Robben och Ribery som yttrar, till exempel.

Publicerad 2010-05-01 kl 22:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons