POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
46v

Fagerberg om stökiga karriären - missbrukade alkohol och bodde hos kriminell: "Jag var helt väck"

Foto: Bildbyrån.

Eftersökt av kriminella och med alkoholproblem.
Ken Fagerbergs karriär har tagit många oväntade vändningar, vilket han berättar om i Offside.
- Jag festade stenhårt då. Utan problem tio bira på en kväll, säger han till magasinet, om en sejour i Örgryte.

Ken Fagerberg slog igenom redan 2007 under sin tid i Örgryte. Den målfarlige anfallaren drog till sig intresserade blickar – och flyttlasset gick först till den danska storklubben Midtjylland. Det lyfte dock aldrig riktigt i Danmark och han lånades tillbaka till Örgryte. Tiden präglades av stora problem utanför plan, vilket han berättar om i magasinet Offside.

- Jag var helt väck, jag minns nästan ingenting från de månaderna. Jag festade stenhårt då. Utan problem tio bira på en kväll. Janne (Andersson, i dag förbundskapten) var tränare och han var nog snäll och skicklig, men jag minns faktiskt knappt en genomgång eller en träning. På vissa träningar kunde det svartna för ögonen och hjärtat rusade. Det måste ha varit farligt. Det är otroligt när man tänker på det i dag, säger han till tidningen.

Fagerberg berättar att han under tiden i Danmark skaffat sig ovänner från den undre världen som ville honom illa i Göteborg. Det hela slutade med att han medvetet tog ett rött kort i sin sista match för Örgryte för att kunna åka tillbaka till Danmark så snart som möjligt.

- Några var efter mig. Gäng och sånt. Jag hade sabbat någons bil och lite sånt. Det var jävligt obehagligt. Jag visste att om jag tog ett rött kort så kunde jag flytta tillbaka till Danmark direkt. Det var det enda jag tänkte på när jag kom in i andra halvlek. Det tog fem, sex minuter innan jag blev utvisad. Jag satte en armbåge, helt oprovocerat, i ansiktet på en Assyriskaspelare.

Efter utlåningen till Örgryte blev det på nytt ett lån, den här gången till danska Viborg. Samma klubb återvände han till tre år senare och då eskalerade problemen. Fagerberg blev inneboende med vad som beskrivs som en ”tungt kriminell” person – och i magasinet berättar den tidigare Öis-anfallaren om ett så mörkt förflutet att vissa delar inte kan tas med i intervjun.

Efter andra sejouren i Viborg gick flyttlasset till Vendsyssel och därefter till Södertälje och Assyriska. Fagerberg studsade vidare till en kort sejour i Ljungskile innan han hamnade hos sin nuvarande klubbadress, Vestur på Färöarna. Klubben åkte ur, men trots det har Fagerberg skrivit ett nytt tvåårsavtal. Arbetet som spelare ska han kombinera med att vara tränare på ungdomssidan.

I magasinet beskrivs hur Fagerberg fått ordning på sitt liv, inte ”supit” på två år – och att han inte tillåter sina barndomsvänner, som inneburit problem för honom tidigare, att hälsa på honom. Därtill är han sedan några år tillbaka muslim.

- Jag har alltid funderat mycket på meningen med allt, redan när jag gick i skolan. Grunden till vår existens. I Danmark gick jag ibland till kyrkan och blev allt mer intresserad av Bibeln. Men ju mer jag läste, desto fler frågor fick jag. Kristendomen var inte för mig. Så jag tittade på andra religioner och fastnade för islam.

Publicerad 2018-11-26 kl 21:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå