Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

FAKTA: Guidettis sköna statistik

John Guidettis siffror denna säsong är imponerande. Kolla in statistiken som bådar gott inför framtiden.

19-årige John Guidetti befinner sig just nu fyra i den holländska skytteligan. 19 mål har gjorts från svenskens sida. Men det finns mer än bara antalet gjorda mål. Infostrada har tagit fram statistik på Guidettis säsong.

Med sina 19 mål på 21 matcher har Guidetti bäst målsnitt (0,90 mål per match). Trots att han spelat färre matcher än de flesta ordinarie anfallarna i ligan har han dessutom lyckats hamna på fjärde plats när det gäller skott (92 skott) samt skott på mål (68).

Av sina skott på mål hamnar 20,65 procent av dem i målet. Samtidigt har hans Feyenoord aldrig förlorat då Guidetti har gjort mål, med nio vinster och två oavgjorda som resultat. Sju av Guidettis mål är gjorda från straffpunkten. Imponerande är att alla Guidettis straffar har gått i mål.

Svensken har stått för tre hattrick i tre raka hemmamatcher. Tillsammans med den förre Ajaxspelaren Cees Groot, som gjorde det för andra gången för 49 år sedan, är Guidetti ensam om att göra det i den holländska ligan.

Guidetti var 19 år och 303 dagar gammal vid tidpunkten för sitt tredje hattrick i den holländska ligan. Tre spelare har varit yngre än Guidetti och gjort samma sak. Två av dem är Marco van Basten och Johan Cruijff.

Publicerad 2012-04-06 kl 11:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons